Založ si blog

NHL v Európe

NHL je bezpochyby najlepšia hokejová liga sveta. Niektorí fanúšikovia na zápasy cestujú do USA, alebo Kanady, aby videli svoj obľúbený tím v akcii. Niekedy však NHL zavíta v rámci Global Series do Európy a hlavné mesto Švédska, Štokholm sa počas chladného novembrového víkendu 2019 zmení na eufóriu hokejových fanúšikov.

Dvaja hokejoví nadšenci si povedali, že prečo takúto možnosť nevyužiť. Spolu s kamošom sme sa teda cez agentúru hokej tour vydali na nezabudnuteľný výlet. Boli to tímy Tampa Bay Lightning a Buffalo Sabres, ktoré si v metropole Švédska, išli zmerať sily. Za obe strany mali švédi želiezka v ohni. Na strane Tampy to bol Viktor Hedman a na strane Sabres to bol Jack Eichel, kapitán býkov z Buffala.

Z Bratislavy to bolo do Viedne len kúsok a keďže sme zmeškali autobus, zobrali sme to taxíkom priamo na letisko. Let bol fajn, lietam rád, čiže bol to príjemný pocit, kratší, ako vlakom cez celé Slovensko. Výhoda európskeho lietania. Po pristátí bolo cítiť atmosféru všade. Ulice lemovali fanúšikovia oboch celkov a slávna Globe Arena bola pripravená na nápor fanúšikov.

Prvý deň sme absolvovali rôzne exkurzie po meste, od kráľovského paláca, ktorý je v Štokholme naozaj unikátny, až po plavbu loďou okolo mesta. Počas potuliek mestom sme natrafili na jeden obchod, kde rozdával autogramy bývalý hráč Detroitu Red Wings, Niclas Kronwall. Okrem fotky som si odniesol aj kartičku s venovaním.

Na fotke som ja (autor) spolu s legendou švédskeho hokeja Niclasom Kronwallom

Na programe boli dva zápasy, no mi sme sa rozhodli ísť iba na jeden, nakoľko sme mali obmedzený rozpočet. Prišiel deň D a večerný zápas sa začal. Atmosféra v hľadisku bola neskutočná. Sedeli sme úplne hore, z vtáčej perspektívy sa dobre dalo sledovať pohyb jednotlivých hráčov. Cez prestávku sme sa však presunuli, aby som videl svojho idola, Erika Černáka v drese Tampy z blízka. Bolo to oveľa lepšie, ako v televízii. Erik hral tvrdo, ako sa od obrancu očakáva, nikomu nič nedaroval. Bol to parádny zápas plný tvrdých hitov a pekných akcií v ktorom na konci dominovala Tampa a zaslúžene vyhrala. Dostať sa zo štadióna na hotel bol tiež zážitok, plné metro, ako aj ulice. Hokejový fanúšikovia sú ako jedna veľká rodina, špeciálne, keď ide o jeden tím.

Nasledujúci deň v meste sme strávili fotením pamiatok mesta, nakoľko fotografovanie radím, medzi svoje hobby. V Štokholme je toho veľa čo pozerať. Od historických budov od centra, až po múzeum Vikingov známe ako Vasa. Po skončení prehliadky sme sa vrátili na hotel, kde sme si pozreli s ostatnými fanúšikmi druhý zápas. Rovnako v prospech Tampy.

V deň odletu som si išiel ešte do chladných ulíc zabehať. Mám rád toto severské prostredie. Po behu nasledovala cesta na letisko a domov. Každému odporúčam takýto výlet.

Konflikt na Ukrajine a povinné očkovanie

26.01.2022

Mraky sa pomaly nad východnou Európou zaťahujú, armády hlásia pripravenosť a mi tu ideme riešiť povinné očkovanie. Situácia je zlá. Ruská anexia Krymu v roku 2014 vyvolala na Ukrajine nepriateľské nálady. Ukrajinská armáda vzrástla o mnohých členov a momentálne sa všetka pozornosť sústreďuje na východnú hranicu s Ruskom a regióny Donbas a Doneck. Niekomu tu ide o [...]

Pandémia

19.11.2021

Sú to dva roky, odkedy bojujeme s vírusom. Vírusy vždy boli a budú súčasťou nášho sveta. Či už počítačové, alebo biologické. Teraz sa chcem venovať biologickým. Na začiatku pre údajný nový vírus sars-cov19 zaviedli pred dvoma rokmi lockdown. Zatiaľ som nezaregistroval informáciu, z čoho vlastne vírus vznikol. Občania sa báli, lebo sme nevedeli, s čím máme [...]

24 hodinové korčuľovanie

13.11.2020

Zima je moje najobľúbenejšie obdobie a to nie len preto, že môžem hrať hokej inde, ako na štadióne, ale aj pre korčuľovanie. Tento šport ma oslovil počas jednej zimnej olympiády, keď som pozeral voľné jazdy pretekárov. Ja som sa však rozhodol počas súťaže s názvom 24 hodinové korčuľovanie, urobiť čo najviac kilometrov na otvorenom štadióne, v Košiciach na Alejovej [...]

Rafah / Palestína / Bombardovanie / Sutiny /

Ozbrojené skupiny v Gaze ukradli z pobočiek banky 70 miliónov dolárov

04.05.2024 14:55

Palestínska banka, založená v roku 1960, je hlavnou finančnou inštitúciou v Pásme Gazy.

Zuzana Dolinková

Dolinková: Pacienti budú mať od poisťovní nové benefity, možno aj u zubárov

04.05.2024 14:30

S návrhom však musia prísť zdravotné poisťovne, podotkla ministerka zdravotníctva.

Vrtuľník / Apache AH-64E /

Cvičenia NATO blízko ruských hraníc ukazujú, že Aliancia sa pripravuje na možný konflikt s Ruskom, tvrdí Kremeľ

04.05.2024 13:27

Vojenské cvičenia Steadfast Defender sú najrozsiahlejšie cvičenia NATO od manévrov Reforger z roku 1988 počas studenej vojny.

Milan Rastislav Štefánik

Politici si pripomínajú výročie úmrtia generála Štefánika. Mestá a obce organizujú pietne spomienky

04.05.2024 12:49

Milan Rastislav Štefánik zomrel 4. mája 1919 pri tragickej leteckej nehode pri pristávaní neďaleko Bratislavy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 6784x
Priemerná čítanosť článkov: 1357x

Autor blogu

Kategórie